Vážení zákazníci, zboží odesíláme vždy pouze v pondělky a čtvrtky v pracovní dny (mimo svátky).

Balanční test omega 6 : omega 3

Neohodnoceno
large 309000 BalanceTest Front 960x960px
2 050 Kč –33 %

Získejte jedinečné informace o poměru omega-6 a omega-3 mastných kyselin a prohlédněte si vaše výsledky testu BalanceTest „před a poté“. Jedná se o jednoduchý test suché krevní kapky. Tento test zajišťuje laboratoř VITAS a lze jej provést jednoduše doma a můžete tedy ihned zahájit zdravotní režim. 

2 050 Kč –33 % 1 380 Kč 1 587 Kč včetně DPH
Skladem

V dnešním moderním světě jíme jinak než  v počátcích 20. století, kdy například rychlé občerstvení nebylo na stole, ale i když si vaříte vlastní jídlo, ingredience již bohužel nemají stejnou kvalitu. Maso obvykle pochází ze zvířat, která jsou uzavřena  v klecích, stodolách a jsou krmena  krmivem místo toho, aby jedla trávu na otevřených pastvinách a ryby jako losos jsou chovány v uzavřených nádržích a krmeny rybí moučkou místo toho, aby jedli řasy v hlubokých mořích. Tohle všechno  má obrovský dopad na nutriční hodnoty v potravě a tím na naše buňky, tkáně i naše tělo.

Zinzino BalanceTest je snadný autotest pro analýzu mastných kyselin v krvi, který je odrazem tuku v potravě, kterou jíte. BalanceTest je test suché krevní skvrny (DBS), která byla vědecky prokázána jako přesný vzorek žilní krve pro potřeby analýzy mastných kyselin. Je k němu zapotřebí jen několik kapek krve z prstu na filtračním papíru a trvá méně než minutu. VITAS Analytical Services* bude anonymně analyzovat obsah 11 mastných kyselin**, což společně přispívá k přibližně 98 % mastných kyselin v krvi. Mastné kyseliny zahrnují nasycené, mononenasycené (omega-9) a polynenasycené (omega-6 a omega-3) mastné kyseliny. Výsledek se pak přibližně po 20 dnech zobrazí na webové stránce zinzinotest.com, kde jsou uvedeny informace o poměru omega-6 a -3, obsahu omega -3, profilu ochrany mastných kyselin a dalších.

Studie profilu mastných kyselin v krvi ukázaly, že tento profil úzce souvisí se zdravotním stavem.

*Vitas je smluvní laboratoř provádějící chemické analýzy certifikované GMP, která má 20 let zkušeností s poskytováním vysoce kvalitní chromatografické analýzy založené na špičkových znalostech a technologiích.
** 11 mastných kyselin představuje: Kyselina palmitová (PA), kyselina stearová (SA), kyselina olejová (OA), linolová (LA), kyselina alfa-linolenová (ALA), kyselina gama-linolenová (GLA), kyselina dihomoGamma-linolenová (DHGLA), kyselina arachidonová (AA), kyselina eikosapentaenová (EPA), kyselina dokosapentaenová (DPA), kyselina dokosahexaenová (DHA).

  • Autotest pomocí suchých krevních skvrn
  • Měří ve vaší krvi 11 mastných kyselin
  • Informuje vás o poměru omega-6 a -3

 

JAK TO FUNGUJE?

Měli byste si udělat první BalanceTest a poté okamžitě začít užívat denní dávku produktů Zinzino Balance. Pokračujte v užívání produktů Balance podle doporučení po dobu 120 dnů a poté absolvujte druhý BalanceTest, abyste zjistili, jak se změnil váš profil mastných kyselin.
* Pokud vaše počáteční výsledky ukážou poměr omega-6 a -3 ve výši 3 : 1 nebo lepší, máte správný  poměr.

VAŠE OCHRANA (HODNOTY PROFILU MASTNÝCH KYSELIN)

Tento faktor souvisí s profilem 11 mastných kyselin v krvi. Vypočítává se z rovnice kombinující všechny esenciální mastné kyseliny s dlouhým řetězcem (omega-6 a omega-3), hladinu omega-3 (EPA + DHA) a poměr omega-6 (AA) a omega-3 (EPA). Stupnice se pohybuje od 0 do 100 a cílem je pomoci  zákazníkovi dosáhnout 100 při druhém testu po 120 dnech. Všeobecně to nic nevypovídá o zdravotním stavu dané osoby, pouze o úrovni ochrany mastných kyselin.

POMĚR OMEGA-6 (AA) a OMEGA-3 (EPA)

Poměr omega-6 (AA) a omega-3 (EPA) se měří jako vztah mezi „rostlinnou“ kyselinou arachidonovou omega-6 (AA) a mořskou omega-3 eikosapentaenovou kyselinou (EPA) mezi C20 : 4. Tento poměr je přibližným vyjádřením distribuce mezi rostlinnými mastnými kyselinami a rybími mastnými kyselinami v konzumované stravě. Přebytek rostlinných omega-6 mastných kyselin způsobí, že strava bude nevyvážená a náchylná k zánětům. Poměr omega-6 (AA) a omega-3 (EPA) by měl být pokud možno pod 3 : 1. Pokud je tento poměr vyšší než 3 : 1, je  rozumné změnit stravu a zvážit dosavadní  styl  stravování a návyků.  Nízký poměr omega-6 a omega-3 je důležitý pro udržení normálního vývoje buněk a tkání (homeostázy) a pomáhá tělu zvládat záněty.

HLADINA OMEGA-3 (EPA + DHA)

„Hladina omega-3 (EPA + DHA)“ je kombinovaná procentuální hodnota mořských omega-3 mastných kyselin EPA a DHA z celkové hodnoty mastných kyselin nalezených v krvi. Omega-3 jsou velmi důležité a užitečné, protože jsou základními  stavebními kameny v vašich buňkách. EPA převládá v krvi, svalech a tkáních, zatímco DHA převládá v mozku, spermatu a očích. Ve zkušebním protokolu je ideální rozsah 8 % nebo více. Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) tvrdí, že EPA a DHA přispívají k udržení přirozené funkce srdce. DHA také přispívá k udržování zdravého zraku  a přirozené funkce mozku.

INDEX PROPUSTNOSTI BUNĚČNÉ MEMBRÁNY

Poměr mezi nasycenými mastnými kyselinami a mořskými omega-3 esenciálními mastnými kyselinami, kyselinou eikosapentaoenovou (EPA) a kyselinou dokosahexaoenovou (DHA), svědčí o propustnosti buněčné membrány. Čím více nasycených tuků je v membráně, tím je membrána pevnější. Naopak, čím více je v membráně polynenasycených tuků, tím je membrána propustnější. Složení buněčné membrány a strukturální architektura jsou rozhodující pro zdraví buněk,  tedy i těla. Na jednu stranu musí být membrána dostatečně pevná, aby vytvářela zvukovou buněčnou strukturální architekturu. Na druhou stranu musí být membrána dostatečně propustná, aby umožnila vstup živin a odtok odpadních látek. Tento index by měl být pod 4 : 1.

MENTÁLNÍ SÍLA - INDEX VÝŽIVY

To je poměr mezi omega-6 (AA) a omega-3 (EPA + DHA). Dostatek mořských omega-3 mastných kyselin DHA ve stravě přispívá k udržení přirozené funkce mozku. Denní podávání 3 g mořské omega-3 EPA a DHA po dobu 3 měsíců v rámci studie významně snížilo mezi uživateli pocity hněvu a úzkosti ve srovnání se skupinou užívající placebo. Několik dalších klinických studií ukazuje, že kognitivní výkon se zlepšuje se zvýšenou protizánětlivou spotřebou mořských omega-3 EPA a DHA. Dětství a stáří jsou dvě kritická a zranitelná období a nedostatek omega-3 je spojen s deficitem učení, paměti i nálady. Tento index by měl být pod 1 : 1

EFEKTIVITA FORMACE ARACHIDONICKÉ KYSELINY (AA)

Ukazuje efektivitu, s jakou vaše tělo přeměňuje omega-6 (LA) mastné kyseliny z jídla ve vaší stravě na esenciální mastné kyseliny omega-6 (AA) ve vašem těle. Máte-li efektivitu nižší než 30 %, doporučujeme vám zahrnout do vaší stravy jídlo s vysokým obsahem AA jako kuře, krůta, vepř a losos, který není  z volného chovu. Naopak,  pokud je (AA) vyšší než 45 %  jak  tomu  vidíme u  autistických  dětí,  může tento  stav ovlivňovat  nepřímo správnou  funkci  mozkové  činnosti  a podporovat  zánět.

 

Kód Kód: 51
Kategorie: Testy

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení