Balanční test omega 6 : omega 3

Neohodnoceno

Získejte jedinečné informace o poměru omega-6 a omega-3 mastných kyselin a prohlédněte si vaše výsledky testu BalanceTest „před a poté“. Jedná se o jednoduchý test suché krevní kapky. Tento test zajišťuje laboratoř VITAS a lze jej provést jednoduše doma a můžete tedy ihned zahájit zdravotní režim. 

2 050 Kč 1 782,61 Kč bez DPH
Skladem

V dnešním moderním světě jíme jinak než  v počátcích 20. století, kdy například rychlé občerstvení nebylo na stole, ale i když si vaříte vlastní jídlo, ingredience již bohužel nemají stejnou kvalitu. Maso obvykle pochází ze zvířat, která jsou uzavřena  v klecích, stodolách a jsou krmena  krmivem místo toho, aby jedla trávu na otevřených pastvinách a ryby jako losos jsou chovány v uzavřených nádržích a krmeny rybí moučkou místo toho, aby jedli řasy v hlubokých mořích. Tohle všechno  má obrovský dopad na nutriční hodnoty v potravě a tím na naše buňky, tkáně i naše tělo.

Zinzino BalanceTest je snadný autotest pro analýzu mastných kyselin v krvi, který je odrazem tuku v potravě, kterou jíte. BalanceTest je test suché krevní skvrny (DBS), která byla vědecky prokázána jako přesný vzorek žilní krve pro potřeby analýzy mastných kyselin. Je k němu zapotřebí jen několik kapek krve z prstu na filtračním papíru a trvá méně než minutu. VITAS Analytical Services* bude anonymně analyzovat obsah 11 mastných kyselin**, což společně přispívá k přibližně 98 % mastných kyselin v krvi. Mastné kyseliny zahrnují nasycené, mononenasycené (omega-9) a polynenasycené (omega-6 a omega-3) mastné kyseliny. Výsledek se pak přibližně po 20 dnech zobrazí na webové stránce zinzinotest.com, kde jsou uvedeny informace o poměru omega-6 a -3, obsahu omega -3, profilu ochrany mastných kyselin a dalších.

Studie profilu mastných kyselin v krvi ukázaly, že tento profil úzce souvisí se zdravotním stavem.

*Vitas je smluvní laboratoř provádějící chemické analýzy certifikované GMP, která má 20 let zkušeností s poskytováním vysoce kvalitní chromatografické analýzy založené na špičkových znalostech a technologiích.
** 11 mastných kyselin představuje: Kyselina palmitová (PA), kyselina stearová (SA), kyselina olejová (OA), linolová (LA), kyselina alfa-linolenová (ALA), kyselina gama-linolenová (GLA), kyselina dihomoGamma-linolenová (DHGLA), kyselina arachidonová (AA), kyselina eikosapentaenová (EPA), kyselina dokosapentaenová (DPA), kyselina dokosahexaenová (DHA).

  • Autotest pomocí suchých krevních skvrn
  • Měří ve vaší krvi 11 mastných kyselin
  • Informuje vás o poměru omega-6 a -3

 

JAK TO FUNGUJE?

Měli byste si udělat první BalanceTest a poté okamžitě začít užívat denní dávku produktů Zinzino Balance. Pokračujte v užívání produktů Balance podle doporučení po dobu 120 dnů a poté absolvujte druhý BalanceTest, abyste zjistili, jak se změnil váš profil mastných kyselin.
* Pokud vaše počáteční výsledky ukážou poměr omega-6 a -3 ve výši 3 : 1 nebo lepší, máte správný  poměr.

VAŠE OCHRANA (HODNOTY PROFILU MASTNÝCH KYSELIN)

Tento faktor souvisí s profilem 11 mastných kyselin v krvi. Vypočítává se z rovnice kombinující všechny esenciální mastné kyseliny s dlouhým řetězcem (omega-6 a omega-3), hladinu omega-3 (EPA + DHA) a poměr omega-6 (AA) a omega-3 (EPA). Stupnice se pohybuje od 0 do 100 a cílem je pomoci  zákazníkovi dosáhnout 100 při druhém testu po 120 dnech. Všeobecně to nic nevypovídá o zdravotním stavu dané osoby, pouze o úrovni ochrany mastných kyselin.

POMĚR OMEGA-6 (AA) a OMEGA-3 (EPA)

Poměr omega-6 (AA) a omega-3 (EPA) se měří jako vztah mezi „rostlinnou“ kyselinou arachidonovou omega-6 (AA) a mořskou omega-3 eikosapentaenovou kyselinou (EPA) mezi C20 : 4. Tento poměr je přibližným vyjádřením distribuce mezi rostlinnými mastnými kyselinami a rybími mastnými kyselinami v konzumované stravě. Přebytek rostlinných omega-6 mastných kyselin způsobí, že strava bude nevyvážená a náchylná k zánětům. Poměr omega-6 (AA) a omega-3 (EPA) by měl být pokud možno pod 3 : 1. Pokud je tento poměr vyšší než 3 : 1, je  rozumné změnit stravu a zvážit dosavadní  styl  stravování a návyků.  Nízký poměr omega-6 a omega-3 je důležitý pro udržení normálního vývoje buněk a tkání (homeostázy) a pomáhá tělu zvládat záněty.

HLADINA OMEGA-3 (EPA + DHA)

„Hladina omega-3 (EPA + DHA)“ je kombinovaná procentuální hodnota mořských omega-3 mastných kyselin EPA a DHA z celkové hodnoty mastných kyselin nalezených v krvi. Omega-3 jsou velmi důležité a užitečné, protože jsou základními  stavebními kameny v vašich buňkách. EPA převládá v krvi, svalech a tkáních, zatímco DHA převládá v mozku, spermatu a očích. Ve zkušebním protokolu je ideální rozsah 8 % nebo více. Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) tvrdí, že EPA a DHA přispívají k udržení přirozené funkce srdce. DHA také přispívá k udržování zdravého zraku  a přirozené funkce mozku.

INDEX PROPUSTNOSTI BUNĚČNÉ MEMBRÁNY

Poměr mezi nasycenými mastnými kyselinami a mořskými omega-3 esenciálními mastnými kyselinami, kyselinou eikosapentaoenovou (EPA) a kyselinou dokosahexaoenovou (DHA), svědčí o propustnosti buněčné membrány. Čím více nasycených tuků je v membráně, tím je membrána pevnější. Naopak, čím více je v membráně polynenasycených tuků, tím je membrána propustnější. Složení buněčné membrány a strukturální architektura jsou rozhodující pro zdraví buněk,  tedy i těla. Na jednu stranu musí být membrána dostatečně pevná, aby vytvářela zvukovou buněčnou strukturální architekturu. Na druhou stranu musí být membrána dostatečně propustná, aby umožnila vstup živin a odtok odpadních látek. Tento index by měl být pod 4 : 1.

MENTÁLNÍ SÍLA - INDEX VÝŽIVY

To je poměr mezi omega-6 (AA) a omega-3 (EPA + DHA). Dostatek mořských omega-3 mastných kyselin DHA ve stravě přispívá k udržení přirozené funkce mozku. Denní podávání 3 g mořské omega-3 EPA a DHA po dobu 3 měsíců v rámci studie významně snížilo mezi uživateli pocity hněvu a úzkosti ve srovnání se skupinou užívající placebo. Několik dalších klinických studií ukazuje, že kognitivní výkon se zlepšuje se zvýšenou protizánětlivou spotřebou mořských omega-3 EPA a DHA. Dětství a stáří jsou dvě kritická a zranitelná období a nedostatek omega-3 je spojen s deficitem učení, paměti i nálady. Tento index by měl být pod 1 : 1

EFEKTIVITA FORMACE ARACHIDONICKÉ KYSELINY (AA)

Ukazuje efektivitu, s jakou vaše tělo přeměňuje omega-6 (LA) mastné kyseliny z jídla ve vaší stravě na esenciální mastné kyseliny omega-6 (AA) ve vašem těle. Máte-li efektivitu nižší než 30 %, doporučujeme vám zahrnout do vaší stravy jídlo s vysokým obsahem AA jako kuře, krůta, vepř a losos, který není  z volného chovu. Naopak,  pokud je (AA) vyšší než 45 %  jak  tomu  vidíme u  autistických  dětí,  může tento  stav ovlivňovat  nepřímo správnou  funkci  mozkové  činnosti  a podporovat  zánět.

 

Kód Kód: 51
Kategorie: Testy